Naši kadeti pátí na mistrovství ČR, zlato bere Blue Volley Ostrava

 

Na výborném 5. místě zakončili sezonu kadeti našeho VK Ostrava. Mistrem republiky se stal tým Blue Volley Ostrava, který porazil ve finále Lvy Praha 3:0. Bronz brali kadeti Olomouce, kteří také bez ztráty setu v boji o 3. místo porazili České Budějovice.
Finálový turnaj se hrál uplynulý víkend v halách v Nové Bělé a ZŠ Bohumíra Dvorského.
Naši kadeti, kteří byli po základní části sedmí se dokázali prosadit až na konečné páté místo. V základní skupině se potkali s finálovou dvojící Lvi Praha a Blue Volley a družstvem Kojetína.
Výsledky VK Ostrava ve skupině:
- Lvi Praha 0:3
- Blue Ostrava 0:3
- Kojetín 0:3
V základní skupině jsme skončili na posledním místě a hráli tak zápasy o 5. – 8. místo. V prvním zápase o konečné umístění jsme porazili Green Volley Beskydy 3:0 a v souboji o 5. místo jsme vrátili Kojetínu porážku ze základní skupiny a vyhráli jsme 3:0.
Konečné pořadí extraligy kadetů:
1. Blue Ostrava
2. Lvi Praha
3. Olomouc
4. České Budějovice
5. VK Ostrava
6. Kojetín
7. Nový Jičín
8. Green Volley Frýdek – Místek
„Máme za sebou finálový turnaj. Musím říci, že podobných finále mám osobně za sebou již několik, ale pro mě šlo o jeden z těch vůbec nejtěžších. Jednak kadetská sezóna byla extrémně dlouhá (turnaj na konci května!), kdy hráčům přichází herní vrchol po mnoha měsících tréninku, hraní i narůstající únavy a jednak nás postihla doslova epidemie zranění nebo různých zdravotních omezení. V základní skupině turnaje jsme si spíše ověřovali, v jaké sestavě budeme schopni hrát než se detailně soustředit na soupeře,“ vrátil se k vydařené sezoně trenér kadetů VK Ostrava Ivan Pelikán.
„Musím poděkovat všem hráčům a pochopitelně zvláště těm zdravotně „hendikepovaným“, že udržovali bojovou náladu a přenášeli ji na celý tým! Od třetího zápasu jsme se pomalu dostávali ke hře v naší ověřené sestavě z celé sezóny extraligy. Hra začínala dostávat opět řád a stabilitu. Rozhodující a pro nás vlastně v daném stavu klíčový zápas proti Green Volley Beskydy jsme již hráli koncentrovaně a myslím i velmi dobře. Soupeře jsme moc k ničemu nepustili a kluci předvedli stabilizovaný výkon. Na zápas o 5.místo proti na turnaji velmi dobře hrajícímu Kojetínu jsme se již dobře připravili a kluci předvedli dobrý a soustředěný výkon především v obraně na síti a poli,“ zhodnotil Pelikán boje o konečné umístění, které nám vynesly 5. místo.
„Přiznám se, že jsme pokukovali i po medailových umístěních, ale možná nám chybělo i trošička štěstí při losování skupin. To k tomu ale patří. Z důvodu covidu v uplynulé sezoně, kdy se nehrálo, šlo pro všechny hráče o premiéru na finálovém turnaji a šlo myslím i o velmi dobrou zkušenost. Děkuji všem hráčů za celou sezónu a přeji zasloužený odpočinek,“ dodal Ivan Pelikán.
Hráči, kteří zasáhli do celé sezóny 2021/22:
Resl, Spišák, Závodský Aleš, Pelikán, Sonnek, Šterc, Divoký, Cirán, Demel, Baláž, Kukrecht, Vlček, Matušek a Žarnovický Martin.

kadf2