Extraligové finále v Ostravě i s našimi kadety


Naši hráči se po finálovém turnaji extraligy juniorů kvalifikovali i do obdobného turnaje kadetské kategorie. „Jsme rádi, že jsme se probojovali do dalšího finále, a hlavně, že si ho hráči za celou sezonu svými výkony zasloužili,“ říká před finálovým turnajem trenér VK Ostrava Ivan Pelikán. „Podobně jako v družstvu juniorů máme v kádru několik mladých hráčů, pro které by boje o titul měly být velkou zkušeností.“
Náš trenér však nemá jistotu kompletního kádru. „Sportovní sezónu jsme si tímto oproti většině kadetských týmů protáhli o několik měsíců, což může být i důvodem, že máme před finále několik zraněných hráčů. Věříme, že se nám většinu z nich ještě podaří vrátit do týmu,“ doufá Pelikán. „Mezi osmičkou finalistů je těžké hledat favorita. Měly by jim být týmy Blue Volley Ostrava, Českých Budějovic a Lvů Praha, ale i další družstva mají velkou kadetskou kvalitu. Myslím si, že bychom se mohli dočkat i nějakého překvapení, když by někdo mohl zaskočit některého z papírových favoritů. Náš tým hraje v silné skupině s Blue Volley Ostrava, Lvů Praha a Kojetínem. Právě Kojetín by mohl být černým koněm turnaje,“ dodává Ivan Pelikán.
Naši kadeti nastoupí ve skupině označené F2 v hale na ZŠ Bohumíra Dvorského 1049, Ostrava - Bělský Les.
Los naší základní skupiny F2:
19. května:
15:00 Lvi Praha – VK Ostrava
17:30 Kojetín – Blue Ostrava
20. května:
10:00 VK Ostrava – Blue Ostrava
12:30 Lvi Praha – Kojetín
15:30 Kojetín – VK Ostrava
18:00 Blue Ostrava – Lvi Praha
Skupina první se hraje v hale Ostrava - Nová Bělá, Krmelínská 750.
Los základní skupiny F1:
19. května:
15:00 České Budějovice – Nový Jičín
17:30 Olomouc – Green Frýdek-Místek
20. května
10:00 Nový Jičín – Green Frýdek-Místek
12:30 České Budějovice – Olomouc
15:30 Olomouc – Nový Jičín
18:30 Green Frýdek-Místek – České Budějovice
O víkendu 21. a 22. května následuje play off a zápasy o konečné umístění. Nedělní finále proběhne na ZŠ Dvorského od 15:00.