Junioři pátí, kadeti šestí, … a konec sezony


KADETI EXTRALIGA ČR
Z plánovaných šesti turnajů se nakonec odehrálo pouze pět. To znamená, že kadeti odehráli dvacet mistrovských utkání a to v první, nejhůře druhé výkonnostní skupině. Již po pěti turnajích měli naši kadeti zajištěnou účast v závěrečném turnaji, který se měl konat v Praze za účasti osmi nejlepších družstev ČR. Do tohoto turnaje jsme měli vstoupit z celkového 6. místa. Oproti začátku sezony, kdy byl náš cíl dostat se právě mezi osm nejlepších družstev ČR, se díky zlepšené výkonnosti náš cíl pozměnil na úkol zabojovat o postup mezi první čtyřku. Pozitivem je nejenom tento fakt, ale i výrazná herní zlepšení některých jednotlivců.
JUNIOŘI EXTRALIGA ČR
Na začátku sezony jsme měli skvěle našlápnuto a nejenom proto, že naše výkonnost byla na dobré úrovni, ale vůle po vítězstvích i morálka byli na úrovni. Bohužel družstvo se díky zraněním a nemocem změnilo a ke konci sezony jsme základní šestku doslova lepili, což nás stálo trochu sebevědomí a jistoty ve hře. I přesto jsme odehráli mnoho kvalitních utkání, která slibovala na finálovém turnaji boj o účast ve čtyřce nejlepších družstev v ČR. Junioři odehráli všech pět plánovaných turnajů. Ve všech jsme se pohybovali v první či druhé výkonnostní skupině. Družstvo v této soutěži odehrálo celkem 20 zápasů. Po této základní části jsme skončili v extralize na 5. místě.
JUNIOŘI II. LIGA MUŽŮ
Pro družstvo juniorů to byla neuvěřitelně důležitá soutěž. Dvacet zápasů v jejich extralize je žalostně málo pro vývoj hráčů a družstva samotného. Soutěž jsme hráli pod hlavičkou TJ SOKOL AMS Česká Třebová II. Cílem byl postup do I. ligy, ale i tady jsme bohužel počítali ztráty z řad kádru juniorů, pro které byla tato soutěž určena. Zbytečné ztráty bodů z některých utkání dané právě neúčastí hráčů už tak úzkého kádru byla nakonec k nesplnění cíle zásadní. Nicméně bez této soutěže (dospělých) se již v této době hráči juniorského věku neobejdou, pokud chtějí figurovat v popředí družstev ČR (v I. lize působí juniorská družstva z Brna, Liberce, Velkého Meziříčí, Prahy, částečně Zlína, Příbrami). Ve druhé lize jsme odehráli 34 zápasů a skončili na 2. místě.
Chtěl bych poděkovat všem klukům. V letošní sezoně to nebylo vůbec jednoduché z mnoha příčin a důvodů, ale nakonec jsme z této situace vytěžili maximum. Někteří udělali v průběhu soutěže i za již zmiňovaných okolností velký výkonnostní skok. To svědčí i pozvánky pro 7 hráčů do reprezentačních výběrů ČR v ročnících 2001 a 2003. A na závěr jedno velké přání. Držím palce, ať se nám všem vyhýbá ta „mrcha“ koronavir, ať všichni přežijeme ve zdraví toto nepříjemné období a co nejdříve se společně opět sejdeme v lepších časech.