Kadeti druzí mezi elitou, play off mají jisté

Výsledky VK Ostrava:
Velké Meziříčí 3:0 (16,19,22)
Lvi Praha 3:0 (20,23,18)
Příbram 2:3 (-23,-26,17,17,-10)
Kolín 1:3 (-18,-22,13,20)
Do zápasů šli svěřenci Lubomíra Vašiny bez smečaře základní sestavy Radima Závodského a se zraněným kotníkem hrál Tomáš Kristián. Přesto se v sobotních zápasech s Velkým Meziříčím a Lvy Praha vypjali k vynikajícím výkonům.
„Na domácím turnaji jsme si stanovili cíl udržet se v elitní pětce extraligy a jsme rádi, že se nám to nakonec podařilo. V sobotních zápasech se kluci předvedli v tom nejlepším světle. Šly jim všechny volejbalové činnosti počínaje servisem, hráli nadšený volejbal s minimem chyb. Šesti body položili základ k tomu, aby se nejen udrželi nakonec v oné pětce, ale mohli třeba i na základě nedělních výsledků celý domácí turnaj vyhrát,“ řekl k sobotním zápasům trenér Lubomír Vašina.
V nedělních zápasech se však našim kadetům tolik nedařilo. Potřebný bod pro potvrzení druhého místa získali po pětisetovém dramatu s pozdějším vítězem Příbramí. V závěrečném zápase bohužel nezvládli roli papírového a s Kolínem prohráli.
„Zápas s Příbramí jsme mohli i vyhrát. Scházel možná jen jeden uhraný míč. První dva sety jsme totiž prohráli v těsných koncovkách. Dva další jsme pak hladce vyhráli. Ve zkrácené hře rozhodovaly jedna, dvě chyby. Do zápasu s Kolínem šli kluci asi s tím, že mají splněno a je škoda, že ten zápas nezvládli. Ale zase vzhledem k excelentním výkonům v sobotu můžeme být spokojeni. Prohrané zápasy nám ukázaly chyby, na kterých budeme pracovat do dalšího turnaje, který se bude hrát na počátku března. Chtěli bychom ho zase pořádat, ale nemyslím si, že nám pořadatelství bude přiděleno,“ dodal k nedělním zápasům a dalšímu programu kadetů v extralize Lubomír Vašina.