Kadeti zatím v extralize třetí


Výsledky VK Ostrava:
Brno 3:1 (-24,11,19,14)
Liberec 3:0 (23,12,21)
Příbram 1:3 (-17,26,-23,-21)
Lvi Praha 1:3 (-21,-17,15,-23)
„Po čtyřech kvalifikačních turnajích postoupily z prvních míst opravdu ty nejlepší týmy a my jsme se dostali do jejich společnosti jako nejlepší tým z druhého místa. Před turnajem, jehož organizace v domácím prostředí byla velmi náročná, jsme ani nepomýšleli na konkrétní umístění. Spíše jsme chtěli odehrát dobré zápasy a vidělo by se, na co to bude stačit,“ popisuje pocity před turnajem trenér kadetů Lubomír Vašina.
„A když nakonec z třetího místa v této elitní skupině zůstáváme, je to vynikající úspěch a odměna klukům za jejich práci a za to, jak dobře zahráli,“ hodnotí trenér Vašina vydařený turnaj. „Odehráli jsme velmi slušné sety. Jediným hluchým místem byly první dva sety posledního zápasu se Lvy Praha, ale pak jsme ukázali, že umíme vstát z mrtvých a třetí set byl toho důkazem. Domácí prostředí nám také pomáhalo, kluky povzbuzovalo mnoho kamarádů a rodinných příslušníků."
Kadety nyní čeká dlouhá přestávka kvůli reprezentačním akcím. „Další turnaj hrajeme až v únoru. Hráči, kteří jsou v reprezentaci, tak budou mít herní vytížení, pro zbytek máme soutěž v Polsku a také budeme hrát na přelomu roku dva turnaje právě u našich sousedů a jeden tradičně doma v Ostravě."
Pro pochopení následuje stručný popis soutěže:
Extraliga začala se dvaceti týmy kadetů ve čtyřech kvalifikačních turnajích. Podle výsledků těchto turnajů se rozdělila na čtyři výkonnostní skupiny po pěti týmech. Našim kadetům se podařilo dostat do té elitní jako nejlepší tým z druhého místa. V dalším kole, které se konalo uplynulý víkend a které zde popisujeme, proběhly turnaje v těchto skupinách.
Na základě pořadí ve skupinách se rozdělují body, podle kterých se nakonec před play off určí celkové pořadí. Vítěz elitní skupiny bral 20 bodů, my jsme svým umístěním získali osmnáct. Navíc týmy ve skupině vždy na 4. a 5. místě sestupují pro další turnaj do nižší skupiny. „Podařily se nám tedy dvě věci. Nadále budeme hrát v elitní skupině a navíc jsme získali krásné body pro závěrečné play off,“ stručně komentuje výsledek druhé části soutěže trenér Vašina.