Úspěšný vstup kadetů do extraligy


Do skupiny nejlepších postupují vítězové skupin (Příbram, Liberec, Praha, Brno) a nejlepší tým z druhého místa, což je náš celek. Při stejném poměru setů máme o jednu desetinu lepší poměr míčů než ve skupině C druhý Nový Jičín.
Výsledky VK Ostrava:
- Prosek 3:0 (16,20,14)
- Kolín 0:3 (-25,-20,-23)
- Lvi Praha 3:1 (20,24,-15,13)
- Svitavy 3:0 (17,13,19)
Sestava VK Ostrava: Kopecký, Vašíček, Henzl, Unzeitig, Závodský, Sulek, Srovnal, Kiša, Kristián, Ondráček. Trenéři Vašina, Nekola.
Hodnocení trenéra Lubomíra Vašiny:
„Vstup do extraligy se nám výsledkově vydařil. V prvním utkání jsme byli s Prosekem papírovým favoritem a to jsme potvrdili. Měli jsme lepší servis a organizaci hry. Dařilo se nám také v útoku. I proti Kolínu jsme měli potvrdit roli favorita, ale to se bohužel nestalo. Do zápasu jsme vstoupili laxně, naopak Kolín neměl co ztratit a hrál na hranici svých možností. To mu vydrželo celé utkání. Nám nepomohlo ve třetím setu ani sedm přímých bodů z podání Radima Závodského. Kolín vyhrál ve třech setech zaslouženě.
Po tomto utkání jsme věděli, že pokud na druhý den neporazíme Lvy Praha a Svitavy, hrozí nám dokonce pád do třetí výkonnostní skupiny a to jsme nechtěli. Lvi Praha jsou jedním z největších favoritů celé extraligy. My jsme proti nim hráli dobrý a úsporný volejbal. Otáčeli jsme, měli dobrý servis a hlavně soupeře jsme předčili při obraně na síti. Po výhře jsme šli sebevědomě na papírově slabšího soupeře ze Svitav, a tento zápas jsme bez problémů vyhráli.
Abychom skončili na druhém místě, potřebovali jsme, aby Kolín poslední utkání prohrál s Prahou 1:3, což nám vyšlo. Skončili jsme tak druzí o jeden set před Kolínem a naopak o jeden set za Prahou. Pro další turnaj potřebujeme do hry dostat více emocí, protože ty přinášejí i více bojovnosti.“