Naši kadeti ve finále potvrdili sedmé místo

Za celou sezonu se nám snad ani jednou nepodařilo odehrát turnaj v nejsilnějším složení a nejinak tomu bylo i na tomto turnaji. Se sebezapřením ho odehrál náš ústřední hráč Ondřej Unzeitig, který si týden před tímto turnajem natáhl břišní sval, což bylo pro jeho výkon smečaře velice limitující. Určitě v této sezoně citelně chyběl dvoumetrový smečař David Kittel, který po letní operaci kolene musel tuto absolvovat znovu a nestihl tak ani toto finále.

Cíle pro letošní ročník byli skromnější než v letech minulých. Chtěli jsme se probojovat do závěrečného finálového turnaje, což se nakonec podařilo. Tady překvapit znamenalo bojovat o páté až šesté místo. Nakonec se však ukázalo, že sedmé místo je tím reálným cílem. Celkem jsme odehráli pět zápasů. Po celý tento ročník kralovala této soutěži čtyři družstva Volejbal Brno, ČZU Praha, Sitex Příbram a Dukla Liberec a nebylo pochyb, že se medailové pozice rozdělí právě mezi ně.

ČZU PRAHA - VK OSTRAVA 3:1 (29,17,-21,20)

Nejlepší zápas pro nás byl hned ten první s favoritem celého mistrovství ČZU Praha, kdy jsme sahali dokonce po tie breaku a byli jsme favoritovi víc jak vyrovnaným soupeřem.

VK OSTRAVA - SITEX PŘÍBRAM 0:3 (-14,-13,-16)

Druhá v pořadí Příbram nám nedala moc šancí a díky jednoznačnému průběhu prohráváme ve třech setech.

GREEN VOLLEY BESKYDY - VK OSTRAVA 3:1 (20,20,-20,21)

Poměrně vyrovnaně hrajeme s domácím týmem. Vítězství by naše družstvo přiblížilo k vytouženému zápasu o páté místo. Domácí prostředí a hlavně soupeř vedený bezchybným výkonem smečaře Pepy Drozda nám tento cíl hatí.

VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE - VK OSTRAVA 3:0 (21,23,16)

Šanci zahrát si o páté místo jsme ještě měli, když porazíme České Budějovice. Přestože vedeme před koncovkami všech setů, nejsme schopni dotáhnout ani jeden do konce. Škoda, soupeř nebyl o tolik lepší, ale byl důraznější a celkově vyrovnanější.

VK OSTRAVA – VK KOJETÍN 3:1 (19,-24,18,18)

O sedmé místo hrajeme s Kojetínem. I když nehrajeme v optimální pohodě, boj o toto místo nechceme prohrát. Bojujeme, máme výškovou převahu a jsme díky tomuto faktu lepší na síti. To nakonec rozhodne o tom, že potvrzujeme dlouhodobé postavení na sedmém místě.

Žádné překvapení, ale dokázali jsme se udržet v popředí družstev v kadetské kategorii v ČR. Za námi zaostali v letošní sezoně naši dlouholetí soupeři (Zlín, Nový Jičín, Velké Meziříčí, Ústí nad Labem, Hradec Králové). Nově se do špičky v této kategorii probojovaly celky z Liberce a Kojetína a stabilní výkonnost z posledních let si drží ČZU Praha, Volejbal Brno, Sitex Příbram, VK České Budějovice a Green Volley Beskydy.

Sestava: Tomáš Kopecký, Ondřej Unzeitig, Radim Závodský, Jan Holáň, Jan Černín, Nikolas Konya, Michael Vodička, Tomáš Kíša, Vojtěch Kokeš, Václav Kavala. Trenér: Lubomír Vašina.

KONEČNÉ POŘADÍ:

1. Volejbal Brno
2. ČZU Praha
3. Dukla Liberec
4. Sitex Příbram
5. Green Volley Beskydy
6. VK Jihostroj České Budějovice
7. VK Ostrava a.s.
8. VK Kojetín

Individuální ocenění:

Nejlépe přihrávající hráč: Josef Drozd (Green Volley Beskydy)
Nejlepší nahrávač: Jiří Srb (Dukla Liberec)
Nejlépe podávající hráč: Martin Schevalier.(Volejbal Brno)
Nejlépe útočící hráč: Jiří Mikulenka (Sitex Příbram)
Nejlepší blokař: Vojtěch Fitz (Volejbal Brno)
Nejvíce bodující hráč: Jiří Toman (ČZU Praha)
Osobnost mistrovství: Jan Svoboda (ČZU Praha)