Kadeti postupují do finále extraligy ze sedmého místa


Turnaj v Kojetíně se pro naše družstvo vyvíjel velice dobře a po dvou sobotních zápasech jsme vedli tabulku. Bohužel výkonnost jsme v nedělních zápasech neudrželi v kvalitě předešlého dne a získali pouze 1 bod za porážku 2:3 s domácím družstvem. Nakonec jsme však v konečném turnaji skončili na 2. místě, což je dobrá zpráva. Kluci se snaží bojovat a bojují a určitě mají vůli po vítězství. Jejich výborné výkony zatím sráží nepozornost v některých důležitých momentech, které se záhy ukážou jako rozhodující. To se dá určitě napravovat tréninkem. Špatná zpráva je, že v posledním utkání si při jednom z akrobatických zákroků natáhl některý z břišních svalů náš ústřední hráč, přihrávající smečař Ondřej Unzeitig. S největší pravděpodobností nebude moci nastoupit na závěrečném turnaji, což bude vzhledem k počtu hráčů velká komplikace.

SOBOTA:
TJ SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ - VK OSTRAVA 0 : 3 (-20,-25,-18)
SK VOLEJBAL KOLÍN - VK OSTRAVA 3 : 1 (-18,-13,23,-12)

Oba sobotní zápasy jsme odehráli v dobrém tempu a bez větších výpadků. Pokud nějaké byly, tak jsme je hned v dalším průběhu rychle napravili. Jako například ve druhém setu s Hradcem, kdy jsme nezachytili začátek díky slabšímu příjmu nebo prohraný set s Kolínem díky nedůraznosti po dvou lehce vyhraných setech.

NEDĚLE:
VK OSTRAVA - GREEN VOLLEY BESKYDY 0 : 3 (-22,-23,-18)
VK OSTRAVA - SK KOJETÍN 2016 2 : 3 (19,-22,-27,16,-13)

V nedělním zápase s týmem Beskyd jsme až do koncovky prvního setu opakovali dobrý výkon ze soboty a vypadalo to na pokračování herní pohody. Bohužel zbytečnou nepozorností a nedůsledností jsme o tento set přišli a přišli tak i o herní pohodu, která nás do té doby provázela. Soupeř hrál dobře a ve druhé setu vedl už o pět bodů. V koncovce jsme sice bojovali o každý míč, ale soupeř byl šťastnější. Třetí set byl již plně v režii Beskyd. Poslední utkání celého turnaje jsme sehráli s domácím týmem a hra byla jako na houpačce. My už však bojujeme více se sebou než se soupeřem. Naopak domácí bojují jako lvi a domácí diváci je nakonec dotlačí k vítězství. Od prvního setu už hrajeme bez jednoho z klíčových hráčů Ondřeje Unzeitiga, který si natáhl jeden z břišních svalů.

Sestava: Tomáš Kopecký, Jan Holáň, Radim Závodský, Ondřej Unzeitig, Jan Černín, Michael Vodička, Nikolas Konya, Tomáš Kíša, Vojtěch Kokeš. Trenér Lubomír Vašina