Před posledním turnajem mají kadeti jistý postup mezi nejlepší českou osmičku

V pátek večer jsme odcestovali do Brandýsa nad Labem, kde se odehrával pro nás čtvrtý kvalifikační turnaj kadetů v letošní sezoně. Cíl byl jasný. Udržet pozici v elitní pětce a zapracovat do kádru nové a mladé hráče. S družstvem neodcestovali ze studijních důvodů Adam Kozel a bez udání důvodu Jindřich Janošec. Trenér Vašina se z oficiálních zdrojů dozvěděl, že údajně přestupuje do jiného ostravského klubu. Oba jsou těmi zkušenějšími (základní sestava) v letošním kádru kadetů. Oba získali jako hráči základní šestky v loňské sezoně bronzové medaile ve finále kadetské extraligy ČR. Dále kvůli nemoci neodcestovali Marek Szymutko a Vojta Vašíček. Tuto pro kluky nezáviděníhodnou situaci se podařilo zvládnout a nově se v našem dresu objevil na hostování Vojta Kalmár, který do kádru zapadl a byl svým přístupem a hrou určitě přínosem.
SOBOTA:
VK DUKLA Liberec - VK OSTRAVA 1:3 (-26,20,-15,-13)
Proti Dukle nezačínáme dobře. Prohráváme až do druhého technického timeoutu o tři body. Do koncovky setu se nám daří na servisu a na soupeře se dotahujeme za stavu 24:24. Vyhráváme vypjatou koncovku prvního setu. I přesto, že druhý set prohráváme, naše hra není vůbec špatná. Za porážku v tomto setu může nepovedená šňůra na příjmu a následně na útoku v jednom postavení. Další dva sety se nám daří méně důrazná postavení proměňovat na první otočku a družstvo šlape na výbornou. Je z toho první důležité vítězství na turnaji proti soupeři, který nás v předešlých kolech dvakrát porazil.
VK OSTRAVA - JIHOSTROJ České Budějovice3:0 (13,13,17)
Budějovice nepřijeli na tento turnaj v plné síle a naše družstvo tohoto faktu naplno využívá. V každém setu jdeme od začátku hry do vedení. Náskok ze začátků setů si udržujeme a dokonce bezchybnou hrou navyšujeme. Družstvo si tento zápas užívá, hraje sebevědomě, uvolněně a podporuje v sobotních zápasech výborně hrajícího Lukáše Vašinu, který hraje téměř bez chyby na útoku, přihrává a přidává přímé body razantním podáním.
Po sobotě máme cíl splněn a uvidíme, kolik sil nám zbyde na nedělní zápasy.
NEDĚLE:
ČZU Praha - VK OSTRAVA 3:0 (18,18,22)
Soupeř na turnaji stejně jako my ještě neprohrál. Hned na začátku nám ukazuje svoji sílu v plně organizované hře, sehranosti a širokém kádru hráčů. Ne, že bychom hráli špatně. Držíme se soupeře a ve většině hry jsme soupeři rovnocennými partnery. Rozdíl je v tom, že na naší straně vždy přichází nevynucená chyba buď z nepozornosti nebo po nedůsledném vykonání jednoduché herní činnosti. Následně přichází zbytečný další bod nebo více bodů. 
VOLEJBAL Brno - VK OSTRAVA 3:0 (15,15,19)
Tak jak se nám dařilo v předešlých zápasech, tak ten poslední byl výkonnostně asi nejméně povedený. Ale nehrajeme v základní sestavě, stejně tak jako tomu byl proti Praze. Hráči se na postech střídají a mají možnost ukázat, co jsou jejich předností a kde se,když hrají pod tlakem, musí ještě zlepšovat. Nejmarkantnější rozdíl je v servisu, který má soupeř excelentní a my jej nedokážeme adekvátně zkrotit a následně odpovědět důrazným útokem.    
V neděli jsme oba zápasy v drtivé většině odehráli bez Lukáše Vašiny, který v sobotu odtáhl obě vítězná utkání. Po jistotě postupu dostali příležitost všichni hráči. 
Volejbalový klub Ostrava reprezentovali: Mazoch Lubomír, Konya Nikolas, Sedlák Jiří, Vašina Lukáš, Vodička Michal, Dastík Vít, Mienkina David, Kalmár Vojtěch, Černín Jan, Holáň Jan, Závodský Radim, Mana Jiří. Trenér: Lubomír Vašina.