TURNAJ V ŠENOVĚ SE VYDAŘIL A NEJENOM VÝSLEDKOVĚ

  Na turnaj jsme pozvali vždy po třech družstvech v kategorii juniorů a kadetů. Byli to dva samostatné turnaje a tak trenér Lubomír Vašina postavil poprvé čistokrevné družstvo kadetů a juniorů. Volejbalová klání byla jedna věc a volejbalová jednání s našimi partnery věc druhá. Na tomto poli jsme opět dohodli turnaje, přípravné zápasy a spolupráci s oddíly z Bielsko-Biale, Rybniku a Radlinu. Byla podepsána i první z předjednaných smluv o spolupráci. A jak to tedy vypadalo na volejbalových kurtech ?

V kadetské kategorii hráli naši kadeti bez zraněného Víti Dastíka a nemocného Honzy Černína. V prvních dvou utkáních proti VK Opavě a Radlinu naše nově se tvořící družstvo (v týmu, které získalo v minulé sezoně bronzové medaile zůstali ze základní sestavy pouze dva hráči, Lukáš Vašina a Adam Kozel) zvítězilo pod nahravačskou taktovkou Luboše Mazocha 2:0. Poslední utkání bylo vyvrcholením kadetského turnaje a i přes porážku našich kadtů Bielsko-Bialou to nebylo na začátku sezony vůbec špatné. Kadeti skončili ve skupině na 2. místě.

Junioři měli za soupeře samé polské týmy se kterými jsme se setkávali v minulé sezoně v polské extralize. I letos tuto soutěž naše družstvo bude absolvovat a určitě by jsme se nezlobili z výsledků na tomto turnaji. Bylo znát, že polská družstva nejsou ani trochu zvyklá na venkovní volejbal na rozdíl od našince a tak celkem přesvědčivě si naši junioři dokráčeli pro vavřín vítězství po třech vítězstvích nad družstvy Rybniku, Bielsko-Biale a Radlinu 2:0.

Tímto turnajem skončil první náročný třítýdenní blok přípravy juniorů a kadetů pod taktovkou trenéra Lubomíra Vašiny. A určitě mají kluci na co navazovat jejich předchůdci zvedli laťku hodně vysoko získáním „Mistrovského titulu“ v juniorech a třetího místa v kategorii kadetů.

Pořadatelsky se postarali o tento turnaj členové naší SR Ing. Tomáš Dvořák, Ing. Tomáš Zedník a Ing. Pavel Žurek a svým přístupem a bezproblémovou organizací strávila družstva příjemný sportovní den.

Rekapitulace výsledků:

Turnaj kadetů:

  1. Bielsko – Biala
  2. VK Ostrava
  3. VK Opava
  4. Radlin

Kádr kadetů: Lukáš Vašina, Adam Kozel, Lubomír Mazoch, Jindřich Janošec, Jan Holáň, Michal Vodička, Jiří Mana, Radim Závodský, David Mienkina, Marek Szymutko, Nikolas Konya

Turnaj juniorů:

  1. VK Ostrava
  2. Radlin
  3. Rybnik
  4. Bielsko – Biala

Kádr juniorů: Dan Karol, Filip Bořuta, Jakub Dvořák, Vojta Bauman, Matouš Vancl, Matěj Lex, Martina Privara, Oliver Sedláček, Lukáš Kittel, René Dihel.

DSC 0605

Zprávu z turnaje zaznamenal Lubomír Vašina