Junioři patří po víkendu mezi silnou čtyřku

SOBOTA 3.12.
VSC FATRA ZLÍN - VK OSTRAVA 1:3 (-22,23,-23,-13)
VSC FATRA ZLÍN – VK OSTRAVA 2:3 (23,18,-24,-15,-8)
Zlín před víkendem vedl extraligovou tabulku, a pokud jsme se chtěli dotáhnout do silné čtyřky a bojovat o dobré nasazení do play-off, potřebovali jsme bodovat. První zápas jsme bojovali, dařilo se nám ve všech činnostech a jistější jsme byli na bodových míčích. Rozhodující rozdíl by však v obraně na síti. V této činností jsme měli navrch a tři body jsme si zasloužili.
Do druhého utkání jsme vstoupili stejně razantně, ale přišlo pár chyb a dobře hrající soupeř toho využil a získal první dvě sad. Pořád jsme však nebyli bez šance, byli jsme ve hře. Stačilo zdokonalit obranu v poli a následně bezchybně útočit a soupeře zatlačit. To se nám podařilo. Důležitá byla dramatická koncovka třetího setu, kterou jsme obrátili ve svůj prospěch a další dva sety jsme byli od začátku bodově nad naším soupeřem. Nakonec vyhráváme tři sety po sobě a vítězíme za dva body. 
VK Ostrava: Matouš Vancl, Petr Mlčák, Lukáš Vašina, Oliver Sedláček, Vojtěch Bauman, Dan Karol, Jakub Dvořák, Lukáš Kittel, Denis Kamrádek, Filip Bořuta,  Trenér: Lubomír Vašina.
NEDĚLE 4.12.
VK OSTRAVA  -  TJ SPARTAK VELKÉ MEZIŘÍČÍ 3:1 (20,-22,14,20)
VK OSTRAVA  - TJ SPARTAK VELKÉ MEZIŘÍČÍ 0:3 (-25,-20,-19)
Další pro nás důležité utkání se silným soupeřem. Velké Meziříčí je známo velkou bojovností a hrou za každého stavu. To se také ukázalo v obou nedělních utkáních. Utkání byla rozdílná jako den a noc především z naší strany. Soupeř hrál stabilně a dobře s výborným universálem a dobře organizovanou hrou v poli. Proti takovému soupeři nesmíte váhat a hrát napůl. První zápas byl z naší strany výborný, pohlídali jsme si blokařsky v důležitých chvílích jejich ústřední smečaře a právě v momentech, když to bylo potřeba, nám „lepil“ servis. Po pěkném juniorském volejbale jsme urvali vítězství za tři body.
Výsledek i výkon v prvním zápase nás opravňoval pomýšlet bodovat i ve druhém.Do stavu 15:11 v náš prospěch v prvním setu to tak i vypadalo. Bohužel tři otočky po sobě jsme nevyužili a na naše ruce se postupně vkrádala nejistota a bázeň. Je pravda, že jsme už nebyli tak razantní a každý nedůrazný balon trestal soupeř důrazným kontrazakončením. Postupně se začal trefovat do servisu a to co se nám dařilo v prvním zápase, to se po našem krátkém herním výpadku v polovině prvního setu obrátilo proti nám. 
Poučení pro příště. Hraje se od prvního do posledního hvizdu rozhodčího. Valmez hrál bojovný a odvážný volejbal po oba zápasy. Možná jsme opravdu neměli už sil navíc, ale takticky se dal v určitých momentech ještě tento zápas zdramatizovat či dokonce zvrátit. Avšak tři vítězství jsou dobrým počinem do dalších bojů v extralize juniorů.
VK Ostrava:  Matouš Vancl, Petr Mlčák, Lukáš Vašina, Oliver Sedláček, Vojtěch Bauman, Dan Karol, Matěj Lex, Lukáš Kittel, Denis Kamrádek, Filip Bořuta, Vít Dastík, Adam Kozel, Trenér: Lubomír Vašina, asistent trenéra David Travinský.
Tabulka:
Extraliga junioři - 1. část soutěže - skupina B
1. Brno 27 b. 
2. Zlín 22 b. 
3. VK Ostrava 21 b. 
4. Velké Meziříčí 18 b. 
5. Green Volley Beskydy  7 b. 
6. Nový Jičín  7 b.