Junioři i přes porážku jsou stále v čele polské soutěže

EXACT SYSTEMS NORDWID CZĘSTOCHOWA - VK OSTRAVA 3:1 (-21,19,18,23)
VK Ostravu reprezentovali hráči: Jakub Dvořák, Lukáš Vašina, Oliver Sedláček, Vojta Bauman, Matouš Vancl, Jindřich Janošec, René Dihel, Petr Mlčák
Trenér: Lubomír Vašina. 
Už výborná agresivní rozcvička domácích na taraflexu předurčovala opět výbornou zkušenost pro naše hráče. Hned od prvopočátku prvního setu jsme však ukrajovali domácím jejich sebevědomí. První set jsme odehráli ve výborné formě, především jsme výborně bránili.
Ve druhém setu jsme v rozhodujících momentech (kdy jsme ještě vedli o tři body) udělali několik nevynucených chyb. Hra se začala vyrovnávat. K tomu přispěli i rozhodčí, kteří v této fázi, jako by se již nemohli dívat na to, že domácí tahají za kratší konec. K vyrovnání přispěla i širší lavička domácích, když především střídající smečaři dodali svým kamarádům sebevědomí. Jak útok a především servis to byla hlavní zbraň v obratu utkání pro domácí tým.
V koncovce čtvrtého setu jsme ještě měli možnost po dvou ubráněných balonech, ale soupeřovy vysoké a dobře postavené bloky znamenaly konec utkání. Výkonem si však naši hráči určitě zasloužili tiebreak.
Domácí Częstochowa však odehrála výborný zápas a vítězství si zaslouženě vybojovala. Zápas to byl kvalitní s dlouhými výměnami a kvalitní obranou. Myslím si, že tentokráte nám chybělo jedno, dvě střídání k zastavení tlaku na jednotlivé hráče. Na zápas jsme bohužel odjeli pouze s osmi hráči.
Příští utkání hrajeme 30.11. s AZS 2020 IV LO Częstochowa 
TABULKA:
1. Ostrava 20 b.
2. Norwid Częstochowa 19 b.
3. Jastrzębski Węgiel 19 b. 
4. Rybnik 12 b. 
5. LO Częstochowa 12 b. 
6. Jaworzno  0 b. 
7. Będzin  0 b. 
Autor: Lubomír Vašina