VÍTĚZSTVÍ JUNIORŮ NA TURNAJI MUŽŮ V METYLOVICÍCH

Družstva byla rozdělena do dvou pětičlenných skupin (přihlášeno bylo 10 týmů). Ve skupině B se střetli naše dvě družstva (kadeti, starší žáci). Kadeti svoji skupinu vyhráli, když pouze jednou remizovali s družstvem z Pstruží a společně postoupili o zápasy 1. – 4. místo. Žáci pak skončili čtvrtí ve skupině a jejich putování po čtyřech zápasech s jedním vítězstvím v turnaji skončilo, ale se zápasy se popasovali kluci velice dobře. Stejně tak jako kadetské družstvo junioři po třech vítězstvích a jedné remíze svoji skupinu A vyhrálo a mohlo se těšit na zápas se Pstružím o možnost hrát finále na tomto dobře se pro naše barvy vyvíjejícím se turnaji.

Semifinálové dvojice tvořili VK Ostrava junioři  - Pstruží, kde naši junioři nenechali nikoho na pochybách, že mají zálusk na celkové vítězství v turnaji a zvítězili 2:0 a stali se tak prvními finalisty turnaje. Druhou semifinálovou dvojicí tvořili VK Ostrava kadeti – volejbal Ostrava (nově vzniklý klub z bývalých členů, odchovanců a hráčů VK). Toto druhé utkání bylo mnohem napínavější a zkušení hráči opustivší náš klub v čele s Markem Tomášem vyhrál až po velké bitvě v tie-breaku, tím nejtěsnějším rozdílem 10:8 (tie-break se hrál pouze do 10 bodů).

Škoda, finále obou našich celků, tak uteklo opravdu jenom o kousíček. Objektivně musím napsat, že mladíci mleli se svými silami po týdenním soustředění a sobotním turnaji  z posledního a dohrávali tento mač s vypětím všech sil. To se také projevilo v posledním zápase, kde zápas o třetí místo prohráli opět v tie-breaku a opět 8.10 a brali 4.místo a bramborovou medaili. Ve finále si vedli naši junioři skvěle do utkání dali zbytky svých sil a přehráli svého soupeře s volejbal Ostrava svým entuziasmem a vůlí po vítězství. Vítězství 2:0 se soupeřem netajícím se postupem do II.ligy si tak zajistili 1.místo v turnaji. Opět také jako v Raškovicích byli kadeti a junioři rozhozeni do družstev bez příslušnosti věkové kategorie. Byla to plodná neděle a všichni jsme si ji super užili i díky pořadatelům, kteří měli tento turnaj výborně připraven.

Výsledkový servis:

  1. 1.VK Ostrava – junioři
  2. 2.Volejbal Ostrava
  3. 3.Pstruží
  4. 4.VK Ostrava – kadeti
  5. 5.– 10.místo  ŠSK Beskydy „A“,“B“, Palkovice, Metylovice, VK Ostrava – žáci, Bluevolley Ostrava

Ostrava - žáci: 

Vojta Vašíček, Radim Závodský, Marek Szymutko, Jan Černín, Jan Holáň, David Mienkina, Nikolas Konya a Jiří Mana

Ostrava - kadeti: 

Matouš Vancl, Lukáš Vašina, Adam Kozel, Filip Bořuta, Luba Mazoch, Jindra Janošec, Petr Mlčák, Michael Vodička, Martin Privara                                                                                                     

Ostrava - junioři:

 Dan Karol, Matěj Lex, Denis Kamrádek, Oliver Sedláček, Lukáš Kittel, Vojta Bauman, Kuba Dvořák          

vko metylovice06

       

Za kolektiv účastníku turnaje Lukáš Vašina