Mládežnické týmy začínají soutěže podle nového rozdělení

Nová volejbalová sezona mládežnických kategorií zaznamenává výrazné změny. Věkové rozestupy mezi přestupnými ročníky se snížily na dva roky. Už nebudou žáci, kadeti, ani junioři. Nově jsou kategorie U14 až U22.
Žákovské týmy budou hrát své krajské a celorepublikové soutěže pod názvy kategorií U14 a U16. Naše týmy povede trenérská dvojice Roman Dvoran a Martin Vaculík. U14 začíná svou sezonu 9. října. V kategorii U16 budeme mít v krajském přeboru dva týmy. A tým začíná 25. září v Raškovicích a B tým tentýž den ve Frýdlantě nad Ostravicí.
Kadetská a juniorská kategorie se rozdělila na tři věkové úrovně. Do všech extraligových soutěží, které se budou opět hrát systémem turnajů, které budou probíhat jednou měsíčně, postavíme pod vedením trenéra Ivana Pelikána jeden tým.
U18 má již za sebou první turnaj v Hradci Králové, který byl kvalifikační pro dlouhodobou část. Naše družstvo skončilo na 2. místě. Svěřenci Ivana Pelikána porazili v pěti setech Zlín a Hradec Králové a stejně tak v pěti setech podlehli Ústí nad Labem. Do dlouhodobé části se zařadili do třetí výkonnostní skupiny ze šesti.
Kategorie U20 startuje svoji sezonu 2. října v Českých Budějovicích, kde se kromě domácího celku střetneme s Kladnem, Znojmem a Nymburkem.
U22 zahajuje soutěž 16. října v Příbrami, kde se kromě domácího Euro Sittex postaví Českým Budějovicím, Benátkám nad Jizerou a Orionu Praha.