Junioři mají jistotu bojů o medaile

O uplynulém víkendu hostil Hradec Králové pátý turnaj základní části extraligy juniorů. Šlo již o předposlední turnaj z celkového počtu šesti, které jsou kvalifikací na květnové velké finále, kterého se zúčastní nejlepších 8 týmů z celkového počtu 20.
Uplynulé kolo turnajů už vyřešilo všechna postupová místa. Mezi osmičku se dostaly kluby: Příbram, Brno, Praha, VK Ostrava, Velké Meziříčí, Blue Volley Ostrava, Green Volley Frýdek Místek a Hradec Králové.
„Tušili jsme, že právě předposlední kolo bude zásadní pro většinu týmů, které měly ambice na postup na „republiku“. Snažili jsme se nic nepodcenit a odcestovali do Hradce Králové o den dříve. Letošní soutěž je nejvyrovnanější za poslední ročníky, kdy přibližně 12 týmů má srovnatelnou úroveň a není zásadní rozdíl například mezi první a druhou skupinou. Turnaj v Hradci toto plně potvrdil a svedla se velká bitva. Naše 3. místo v turnaji znamená, že jsme se kvalifikovali na MR,“ zhodnotil trenér VK Ostrava Ivan Pelikán předposlední extraligový turnaj.
„Celou soutěž jsme se pohybovali mezi první a druhou výkonnostní skupinou. Z tohoto pohledu je naše kvalifikace naprosto zasloužená a moc gratuluji všem hráčům za přístup a výkony! Věříme, že forma bude vrcholit právě na finálovém turnaji. Pro naše mladé družstvo to bude určitě výborná zkušenost. Děkuji kolegům za spolupráci! Velmi si cením koordinace s trenérem mužů Richardem Vlkolínským, kdy jsme společně pracovali na rozvoji některých hráčů, podobně jako s trenérem Tomášem Zedníkem, který vedl některé hráče v rámci sportovního gymnázia. Na závěrečné hodnocení je ale hodně času, protože to nejdůležitější nás ještě čeká, i když první výkonnostní cíl jsme si splnili,“ dodal před vyvrcholením soutěže Ivan Pelikán.
Výsledky našeho týmu:
VK Ostrava - Hradec Králové 3:1
VK Ostrava - Příbram 0:3
VK Ostrava - Liberec 0:3
VK Ostrava - Nový Jičín 3:0
Tabulka 5. turnaje naší skupiny:
1. VK Euro Sitex Příbram 4 4 0 0 0 12:2 12
2. VK Dukla Liberec 4 2 1 0 1 9:6 8
3. VK Ostrava 4 2 0 0 2 6:7 6
4. TJ Slavia Hradec Králové 4 0 1 0 3 6:11 2
5. SVK Vlci Nový Jičín 4 0 0 2 2 5:12 2
Celkové pořadí prvních osmi týmů z celkových 20 po 5 turnajích:
1. Blue Volley Ostrava 75
2. SG Ludvíka Daňka Brno 72
3. VK Lvi Praha 70
4. VK Euro Sitex Příbram 70
5. TJ Spartak Velké Meziříčí 65
6. TJ Slavia Hradec Králové 55
7. VK Ostrava 54
8. Green Volley Frýdek-Místek 51