Junioři v posledním turnaji B skupiny druzí


Opět jsme na turnaj odjeli bez jednoho z ústředních hráčů, nemocného Ondry Unzeitiga a na horách relaxujícího a připravujícího se na maturitu libera Dominika Jelena. Tedy ve velmi slepené sestavě. I přes tento fakt v určitých momentech jsme předvedli velice solidní volejbal a po třech vítězstvích a jedné porážce jsme skončili na 2. místě.
Výsledky VK Ostrava:
VK OSTRAVA - JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE 3:0 (15,17,16)
Vstup do turnaje jsme měli parádní. Po dobrém a vcelku bezchybném výkonu si jdeme jasně za vítězstvím. Jsme lepší ve všech činnostech a především excelujeme na obraně na síti.
VK OSTRAVA - SPARTAK VELKÉ MEZIŘÍČÍ 3:2 (16,-19,-15,24,13)
Po prvním setu to vypadalo na jasné vítězství. Pokračovali jsme v dobrém výkonu z prvního zápasu. Bohužel další dva sety jsme byli jako vyměnění. Soupeř hrál odvážně a byl plný emocí, což se nedalo říct o našem družstvu. Hodně zbytečných ztracených míčů z naší strany nakoplo již tak bojovné družstvo soupeře k obětavému výkonu. Čtvrtý set jsme vyloženě vybojovali i přesto, že jsme se herně trápili. Nakonec jsme dotáhli se štěstím celý zápas do vítězného konce.
VK OSTRAVA – SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ 2:3 (-24,-17,19,22,-7)
V nevýrazném výkonu pokračujeme i v prvním nedělním zápase. Soupeř hraje dobře na prvních míčích. Výborně přihrává, předvádí kvalitní servis, a když naopak na naší straně si nejsme schopni připravit dobrý útok a tvrdě zaútočit, je to voda na mlýn na soupeřovy kvalitní polařské schopnosti. Po dvou prohraných setech se karta obrací a opět hrajeme výborný bezchybný volejbal. Prostě zápas z naší strany jako noc a den. Naše střídavé herní nálady se projevují v tiebreaku, kde upadáme do herního obrazu nevýrazného druhého setu a prohráváme celý zápas.
VK OSTRAVA - KARLOVARSKO 3:0 (18,14,20)
Se základní částí extraligy se loučíme jasným vítězstvím. Jsme údernější na síti a rozdílové body děláme blokařskými dovednostmi. I projev na hřišti již má nějaké parametry a to je samozřejmě cítit i na soustředěnosti ve výkonu.
Na turnaji končíme na 2. místě za domácím družstvem. V celkovém pořadí jsme se zařadili za silnou čtyřku juniorských družstev (všechna hrají již mužské soutěže, Praha s Libercem dokonce hraje finále I. ligy!). Ze základní šestky, která se rekrutovala na začátku sezony dohráváme tento turnaj a sezonu bez 5 hráčů (Unzeitig, Jelen, Henzl, Kittel, Holáň). I přesto se dá říct, že jsme udělali v úzkém kádru s družstvem a některými mladými hráči velký pokrok. V tomto směru šel výkonnostně nejvíce nahoru loňský starší žák Aleš Závodský.
V té chvíli jsme znali své soupeře ve skupině na M-ČR (Dukla Liberec, Volejbal Brno, Green Beskydy), bohužel na závěrečný turnaj už nedošlo. Sezona tak skončila bez finálových turnajů a tudíž i bez „mistra“ a konečných umístění. Vlastně s tím umístěním to není úplně pravda. Umístění se počítá po základní část a tak jsme skončili pátí.
Sestava VK Ostrava:
Závodský Radim, Kopecký Tomáš, Vašíček Vojtěch, Kristián Tomáš, Ondráček Hynek, Šonovský Štěpán, Závodský Aleš, Srovnal Filip, Kíša Tomáš, Pelikán Jakub. Trenéři: Vašina Lubomír, Nekola Jaroslav.
Celkové pořadí po základní části extraligy juniorů:
1. Dukla Liberec
2. Vavex Příbram
3. Lvi Praha
4. Volejbal Brno
5. VK OSTRAVA
6. Slavia Hradec Králové
7. Karlovarsko
8. Green Beskydy
9. Velké Meziříčí, 10. České Budějovice, 11. Kojetín, 12. Benátky n/J, 13. Prosek Praha, 14. Nový Jičín, 15. Zlín