Ani dobré výkony neudržely juniory v elitní skupině


Reálně jsme prozatím vyklidili pozici v silné čtyřce, kterou jsme drželi mnoho let. Favority stejně jako v kadetské kategorii jsou družstva z Prahy, Brna, Liberce, Příbrami. I přesto můžeme být spokojeni s nasazením a přes porážky i s předvedenou hrou.
Žádný zápas nebyl úplným propadákem, a i když setově to nevypadá, dvě utkání byla rozehrána na vítězství. Prozatím nám oproti soupeřům chybí herní zkušenost, především v nechybovosti, pozornosti a důležitosti v konkrétních situacích, kterou naši soupeři získávají v samotné hře v reprezentacích a v soutěžích dospělých (extraliga, I. liga).
VK Ostrava – VOLEJBAL BRNO 1:3 (-20,-23,26,-16)
Tři velmi vyrovnané sety. V prvním nám soupeř odskočil v jednom postavení. Druhý set jsme po celý průběh vedli a až v závěru rozhodl soupeř povedeným servisem. Ve třetím setu jsme zvládli odpřijímat důležité hráče, což se už nepodařilo v setu čtvrtém, kdy se dostáváme hned v úvodu pod tlak kvalitním podáním soupeře. To byl jediný a bohužel podstatný rozdíl ve hře obou družstev.
VK Ostrava – LVI PRAHA 1:3 (21,-24,-21,-22)
S favoritem extraligy jsme předvedli bojovný, kolektivní a výborný výkon. Celý první a druhý set jsme byli ve vedení s tím rozdílem, že první set jsme dohráli bezchybně, ale ve druhém na důležité poslední míče měl soupeř pevnější nervy i kus štěstí. Karta se pomalu začala obracet a s příchodem reprezentačního univerzála Tomana začal mít soupeř převahu i v útoku. Neprodali jsme svoji kůži lacino a z naší strany to byl zatím nejlepší výkon v sezoně.
VK Ostrava – Vavex Příbram 1:3 (-16,25,-25,-17)
Víme, že pokud chceme uspět, musíme proti Příbrami bodovat. Není to nic jednoduchého zvláště po našem posledním měření sil, kdy jsme dostali pořádně naloženo a kdy jsme ani v jednom setu nepřešli přes 13 bodů. Začátek zápasu byl katastrofický, chyba střídá chybu, a když už se zdá, že první set bude rychle u konce, v polovině setu se zvedáme, bojujeme a začínáme být jistějším a lepším družstvem. Set je však ztracen. Ve druhém setu soupeře k ničemu nepouštíme a ten mohutně stahuje v koncovce, kterou jsme si v náš prospěch pojistili třemi úspěšnými bloky. I další set máme vcelku pod kontrolou, držíme si dvou až tříbodový náskok. Bohužel aniž bychom se potkali s míčem, dvě chyby rozhodčího zařizují laciné vítězství soupeře. To se projevuje na naší psychice v úvodu čtvrtého setu a náskok, který si v naší slabé chvilce soupeř vytvoří, udrží zkušeně až dokonce.
VK Ostrava - DUKLA LIBEREC 0:3 (-18,-22,-21)
Obě družstva měla již jasno o svém pořadí před tímto zápasem. Liberec si veze první místo, když nepoznal hořkost porážky a naše družstvo se pokusí o své jediné vítězství. Zápas ani z jedné strany neměl ten správný náboj. Chyběly mu emoce a hráči již mleli z posledního. I přesto bylo vidět několik pěkných výměn. Soupeř byl jistější především na příjmu a v mezihrách, kde dominovalo reprezentační libero Pavlíček.
Cílem na dalším turnaji je návrat mezi elitní pětku v ČR. Stát nám budou v cestě naši soupeři v turnaji na konci listopadu: Volejbal Brno, Velké Meziříčí, Kojetín a Beskydy. Turnaj pořádá Brno.
Sestava VK Ostrava:
Ondřej Unzeitig, Tomáš Kopecký, Tomáš Kristián, Jan Holáň, Radim a Aleš Závodský, Dominik Jelen, Hynek Ondráček, Štěpán Šonovský, Adam Gorecki, Filip Srvnal a Jakub Pelikán.
Trenéři: Lubomír Vašina, Jaroslav Nekola
Konečná tabulka:
1. DUKLA LIBEREC
2. LVI PRAHA
3. VAVEX PŘÍBRAM
4. VOLEJBAL BRNO
5. VK OSTRAVA